Choď na obsah Choď na menu
 


Nábor nových členov

22. 8. 2016

KARATISTI, príďte medzi nás....

Tak ako každý rok aj tento, pozýva Telovýchovná Jednota Duslo Šaľa – oddiel karate všetkých nadšencov tohto športu: príďte medzi nás. Príďte sa učiť a rozvíjať toto bojové umenie.

Slovo karate-do sa skladá z troch slov, a to kara, te a do. Kara znamená prázdny, te je ruka a slovo do znamená cesta. Teda voľne preložené znamená karate-do „cesta prázdnej ruky“.

Karate Vás budú učiť: vyhlásený najúspešnejší športovec mesta Šaľa a nitrianskeho samosprávneho kraja  od roku 2008, karatista roka Slovenskej federácie karate 2008-2011 , majster sveta WKC Florida 2009, majster sveta v Českej republike 2011 a viacnásobný majster sveta WTKA v Taliansku 2008-2015 Ľudovít Kocsis. Druhým trénerom je najúspešnejší športovej mesta Šaľa v roku 2011, karatista roka Slovenskej federácie karate 2011, 5-násobný juniorský majster sveta WTKA v Taliansku 2011 Boris Bleho a juniorský majster sveta WTKA Norbert Runák.

Ich zverenci víťazili v regionálnych súťažiach vrámci Slovenska,  aj v zahraničí a pre trénera najcennejší kov získali ich zverenci na Majstrovstvách Českej republiky a Majstrovstvách sveta v Dubline.

Najaktuálnejším úspechom nášho oddielu bol 6. ročník majstrovstiev sveta v karate v hlavnom meste Írska v Dubline, ktorý organizovala Svetová federácia karate WUKF od stredy 15. júna 2016. Slovensko na majstrovstvách sveta zastupovala 88 členná výprava zložená z 54 pretekárov, 5 medzinárodných rozhodcov a 10 couchov. Na majstrovstvách sveta v karate WUKF bolo zaregistrovaných 2280 pretekárov zo 40 krajín a rozhodovalo sa vyše 4500 štartov na dvanástich tatami.

Slovenská reprezentácia sa umiestnila v celkovom hodnotení ako piata najúspešnejšia krajina a odniesla si domov spolu 36 medailí z toho 11 titulov majstra sveta, ktoré získali 3 družstvá a 11 jednotlivcov. Výpravu tvorili karatisti vo veku od deväť do 51 rokov a pretekali v 109 kategóriách.

Z nášho oddielu sa tejto prestížnej súťaže zúčastnili dvaja najúspešnejší pretekári a priniesli si okrem krásnych športových zážitkov aj cenné medailové umiestnenia.

Strieborné medaile – vicemajstrami sveta sa stal reprezentant z nášho oddielu

Filip Bleho – v kategórii - kata mini kadetov Goju ryu 13 – 14 rokov

 

3. miesto získali:

Ľudovít Kocsis - kata mužov Goju ryu 21 – 35 rokov

Družstvo mini kadetov chlapcov 13 – 14 rokov – Filip Bleho, Tomáš Čvirik, Michal Kabát

 

Aj touto cestou sa trénerom chcú ich zverenci poďakovať a prilákať decká a rodičov, ktorí chcú cvičiť a chcú patriť medzi nás. Cvičíme každý utorok a piatok od 17.30 hod. v telocvični na Základnej škole Jozefa Murgaša v Šali od 19. septembra 2017.

Tešíme sa na Vás......